In deze nieuwsbrief:
>     Uitnodiging eerstvolgende FAR Masterclass over “The Loss of Talent” op 16 mei 2018
>     Uitnodiging voor de International FAR Conferentie 2018 (5 en 6 juni)
>     Reminder FAR Call for Research Proposals 2018 (deadline 16 maart 2018)

Hoe voorkom je het verlies van jonggetalenteerde accountants? Sluit je aan bij de volgende FAR Masterclass voor het managen van jouw personeelsbestand
Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de FAR Masterclass over “What do we already know about…? The Loss of Talent – a Threat to Audit Quality” op woensdag 16 mei 2018 aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen (ontvangst om 13.30 uur en een afsluitende borrel om 17.00 uur). In deze masterclass zal één van de FAR Onderzoeksteams, te weten Frank Moers en Judith Künneke, u meenemen in wat wij reeds weten vanuit wetenschappelijk onderzoek over de drijfveren van mogelijk talentverlies en de consequenties daarvan op controlekwaliteit. Naast de negatieve effecten op controlekwaliteit is talentverlies ongelooflijk kostbaar voor accountantskantoren die afhankelijk zijn van hun kenniswerkers. Hoogopgeleide werknemers verlaten meestal de kantoren nadat het grootste deel van de opleidingskosten zijn betaald. Hierdoor ontstaan er voor de accountantskantoren hoge vervangingskosten. Om deze consequenties tegen te gaan is het belangrijk dat teamleiders, managers en personeelszaken begrijpen hoe zij met talent om moeten gaan en hoe je talent positief kunt beïnvloeden. Gebaseerd op de inzichten van de sprekers en middels interactieve (tafelgroep) discussies streven wij naar een onderlinge uitwisseling van kennis tussen praktijk en wetenschap over dit onderwerp.

De FAR Masterclass wordt voorgezeten door Olof Bik en is interessant voor professionals, organisaties, regelgevers, toezichthouders, studenten, docenten en wetenschappers in de accountancysector. Echter, iedereen die interesse heeft voor dit onderwerp en een bijdrage wil leveren aan het lerend vermogen van het accountantsberoep is welkom. De masterclass is kosteloos en in de Nederlandse taal. Deelnemers kunnen Nederlandse PE-uren registreren.

Let op: voor deelname aan de FAR Masterclass is registratie vooraf vereist. Vergezel ons bij deze interactieve bijeenkomst en registreer nu door gebruik te maken van de button hieronder. De sluitingsdatum is zondag 13 mei 2018 om 23.59 uur.

 

3e Internationale FAR Conferentie: “Moving the Audit Profession Forward – New Research and Best Practices”
Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de 3e Internationale Conferentie van de Foundation for Auditing Research op dinsdag 5 juni en woensdag 6 juni 2018 in Breukelen. Met plezier kunnen wij nu al melden dat Preeti Choudhary (University of Arizona) onze keynote speaker is over “Auditor-Auditee Interactions and Audit Quality” en Janine van Diggelen (recentelijk afgetreden IFIAR-voorzitter) haar inzichten gaat delen over “Current Global Trends in Audit Quality, Supervision, and Standards Setting”. We werken nog verder aan keynote speeches en panelleden uit de praktijk, beleidsmakers en regelgevers. Dit jaar zal de conferentie worden voorgezeten door Willem Buijink (hoogleraar accounting en FAR Bestuurslid).

Bovendien hebben wij het genoegen om de volgende presentaties van FAR Onderzoeksgroepen te kunnen aankondigen over (tussentijdse) onderzoeksresultaten of nieuwe onderzoeksprojecten (inclusief bestaand wetenschappelijk onderzoek) over de volgende onderwerpen:

  • How to create a learning culture in audit teams door Wim Gijselaers (Universiteit Maastricht);
  • Talent management in auditing door Frank Moers (Universiteit Maastricht);
  • Managing global group audits by Anna Gold (VU Amsterdam);
  • Auditor’s detection of fraud cues and management deception door Mark Peecher (University of Illinois);
  • Client’s internal controls and audit quality door Joseph Gerakos (Dartmouth University); and
  • Audit partner performance and incentives systems in relation to audit quality.

Het volledige programma zal dichter bij het event bekend worden gemaakt. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via deze pagina.

De conferentie is vooral interessant voor audit wetenschappers, audit professionals en audit firm management, audit standaardzetters, audit toezichthouders en auditing docenten. Tijdens de conferentie zal er voldoende gelegenheid zijn om onderzoeksmogelijkheden en -projecten voor de onderzoeksagenda van FAR, inclusief de status van de call for research proposals 2018, te delen en te bespreken. De conferentie is kosteloos en in de Engelse taal. Deelnemers kunnen Nederlandse PE-uren registreren.

Door op de onderstaande knop te klikken, kunt u zich registreren voor dit event. Sluitingsdatum is zondag 27 mei om 23:59 uur.

Reminder FAR Call for Research Proposals 2018
Met gepaste trots hebben wij afgelopen december FAR’s 3e Call for Research Proposals (2018) gepubliceerd. Wij willen geïntereseerde multidiciplinaire onderzoeksgroepen op het gebied van accounting en auditing eraan helpen herinneren dat a.s. vrijdag 16 maart de deadline is voor het indienen van een onderzoeksvoorstel bij de wetenschappelijke commissie van de FAR. Deze Call omvat drie onderwerpen van het grant programma (empirische onderzoeksprojecten). Een sterke focus van het programma is om het wetenschappelijk onderzoek naar de drivers van controlekwaliteit in de praktijk te versterken door archiefgegevens van accountantskantoren beschikbaar te stellen, terwijl de deelnemende accountantskantoren ook te kennen hebben gegeven samen te willen aan survey-onderzoek, interviews, experimenten en casestudy’s. FAR ondersteunt hierdoor mede projecten die meerdere onderzoeksaanpakken en -methoden willen gebruiken. Voor een volledig overzicht van de agenda en de vereisten voor het indienen van een onderzoeksvoorstel, wordt verwezen naar de volgende documenten:

Heeft u suggesties hoe wij onze nieuwsbrief kunnen verbeteren of nieuws dat u met ons wil delen?
Laat het ons dan weten via info@foundationforauditingresearch.org

 
 
 

Share This