In deze nieuwsbrief:

  • Hoe voorkom je het? “The Loss of Talent”: Masterclass verslag
  • 3e Internationale FAR Conferentie in teken van kwaliteit: persbericht
  • Kom werken bij FAR: interessante vacatures
  • FAR Board Member Robert Knechel ontvangt eredoctoraat
  • Summer read: “Wanneer is audit kwaliteit voldoende en wie bepaalt dit?”

Verslag FAR Masterclass van 16 mei 2018: “What do we already know about…? The Loss of Talent”

Mentor is sleutelfiguur voor vasthouden jong talent.

Het hoge verloop in de accountancy zet de kwaliteit van audits onder druk, ondermijnt de investeringen in menselijk kapitaal en leidt tot een toekomstig leiderschapsvacuüm. Tijdens de FAR Masterclass discussieerden vertegenwoordigers van theorie en praktijk over een effectieve aanpak. De kern: talent eerder identificeren, meer managers met tacit knowledge, herinvoeren van on-the-job-training en mentoren helpen bij het geven van constructieve feedback.

Bezoek onze website voor het volledige verslag.

Derde conferentie Foundation for Auditing Research in teken van kwaliteit

Breder blikveld en diepe kennis prikkelt visie op audit kwaliteit

Breukelen, 7 juni 2018 – Verschillende invalshoeken leveren uiteenlopende inzichten op over het Auditing vakgebied. Besef van elkaars blikveld en ieders rol in de keten van betrouwbare corporate reporting, het voeren van een gemeenschappelijke taal en open communicatie over de werkdisciplines binnen het Auditing vak, helpt de kwaliteit te stimuleren. De uitwisseling van kennis en kunde op de derde conferentie van de Foundation for Auditing Research (FAR), gehouden op 5 en 6 juni op het landgoed van Nyenrode Business Universiteit, gaf hier blijk van. Dit was één van de conclusies bij de afsluiting van de conferentie.

klik hier voor het volledige persbericht.

Kom werken bij FAR: interessante vacatures

Om de groeiende FAR organisatie actiever te ondersteunen op het gebied van dagelijks management en kennisverspreiding, hebben we momenteel twee openstaande vacatures, waarvoor binnenkort de interview rondes van start gaan:

FAR Board Member ontvangt eredoctoraat

Met gepaste trots kunnen wij u mededelen dat ons zeer gewaardeerde board member Prof. dr. Robert Knechel in juni onderscheiden is met een eredoctoraat van de BI Norwegian School of Business, als erkenning voor zijn belangrijke bijdragen aan de accountantssector.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Summer read: “Wanneer is audit kwaliteit voldoende en wie bepaalt dit?”

“De meest basale norm voor elke accountant wordt vertegenwoordigd door de fundamentele principes van integriteit, objectiviteit, professionalisme, ervaring, zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid. De ‘norm’ voor auditkwaliteit vult deze principes aan, wat betekent dat het belangrijk is om zo transparant mogelijk te zijn.

Onder de titel “De kern van de zaak” (“The crux of the matter”) proberen de auteurs van deze NBA Whitepaper een antwoord te vinden op de vraag: “wanneer is audit kwaliteit voldoende en wie bepaalt dit?

NBA Whitepaper over Audit Kwaliteit: http://foundationforauditingresearch.org/research-links-to-relevant-sources

Heeft u suggesties hoe wij onze nieuwsbrief kunnen verbeteren of nieuws dat u met ons wilt delen?
Laat het ons dan weten via info@foundationforauditingresearch.org

 
 
 

Share This