In deze nieuwsbrief:
>     Call for Research Project Proposals 2018 (deadline 16 maart 2018)
>     Verslag FAR Masterclass 15 november 2017: “What do we already know about…? Identification and negotiation of audit findings”
>     Save the date: 3e Internationale FAR Conferentie 2018 (5 en 6 juni)
>     FAR jaarverslag is beschikbaar in het Engels
>     Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Call for Research Project Proposals 2018 (deadline 16 maart 2018)
Met gepaste trots publiceren wij FAR’s 3e Call for Research Project Proposals (2018). Op basis van de verdere ontwikkeling van onze onderzoeksagenda en -strategie nodigen we multidisciplinaire onderzoeksgroepen uit op het gebied van accounting en auditing om uiterlijk 16 maart 2018 een voorstel in te dienen bij de wetenschappelijke commissie van FAR. Deze Call omvat drie onderwerpen (empirische onderzoeksprojecten). Een sterke focus van het programma is om het wetenschappelijk onderzoek naar drivers van controlekwaliteit in de praktijk te versterken door beschikbare archiefgegevens van auditkantoren beschikbaar te stellen, terwijl de deelnemende auditkantoren ook willen samenwerken met survey-onderzoek, interviews, experimenten en casestudy’s. Voor een volledig overzicht van de agenda en de vereisten voor het indienen van een onderzoeksvoorstel, zie de volgende documenten:

Verslag FAR Masterclass 15 november 2017: “What do we already know about…? Identification and negotiation of audit findings”
Deze FAR Masterclass gaf ons een blik in de “black box” van de auditor’s invloed op de audit kwaliteit door het onderwerp van controleverschillen en onderhandeling daarover met de gecontroleerde. Hoe identificeren auditors controleverschillen en als ze dat doen, hoe bespreken ze deze verschillen dan met hun klanten? Wederom bood de Masterclass een platform voor wederzijdse kennisuitwisseling tussen praktijk en wetenschap. De vier belangrijkste conclusies waren:

  • De invloed van de auditor op de jaarrekeningen van klanten is niet onbelangrijk.
  • De schakel tussen fouten/accounting problemen en uitkomsten/consequenties is het onderhandelingsproces tussen de auditor en de klant.
  • Het onderhandelingsproces tussen de auditor en de klant wordt beïnvloed door contextuele factoren: externe omstandigheden, interpersoonlijke context en de kenmerken van beide partijen.
  • De onderhandelingsstrategieën van zowel de auditor als de klant spelen een belangrijke rol tijdens het evaluatieproces van de controleverschillen.

Bezoek de volgende pagina voor het volledige rapport, inclusief foto’s en extra materialen.

Save the date: 3e Internationale FAR Conferentie 2018 (5 en 6 juni)
FAR’s 3e Internationale Conferentie staat gepland in het voorjaar van 2018. Deze conferentie zal gericht zijn op het delen van kennis vanuit de wetenschap over relevante vragen uit de accountantspraktijk (mede het delen van tussentijdse resultaten van de FAR onderzoeksprojecten), inzichten en ervaringen uit de praktijk, manieren om de controlekwaliteit te verbeteren en het delen van onderzoeksmogelijkheden. De Internationale FAR Conferentie zal gehouden worden op 5 en 6 juni 2018 aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Wij verzoeken u vriendelijk om deze datum alvast in uw agenda te noteren, zodat u erbij kunt zijn op deze twee inspirerende dagen. De conferentie is kosteloos en deelnemers kunnen zich voor Nederlandse PE uren registeren. Het programma, de registratie en verdere informatie worden zo spoedig mogelijk beschikbaar gesteld.

Graag willen wij u erop attenderen dat de 3e internationale FAR conferentie op een gunstig moment valt. In deze periode worden namelijk drie andere interessante conferenties georganiseerd, te weten

FAR jaarverslag is beschikbaar in het Engels
Met genoegen informeren wij u dat het 1e jaarverslag van de FAR nu ook beschikbaar is in het Engels. Klik hier als u meer wilt lezen.

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Met de laatste FAR nieuwsbrief van 2017 willen wij u hartelijk danken voor uw interesse in onze stichting. We kijken er naar uit om u op de hoogte te houden van onze nieuwste activiteiten in het nieuwe jaar. De Foundation for Auditing Research wenst u en uw dierbaren een vrolijk kerstfeest en een voorspoedig Nieuwjaar!

Heeft u suggesties hoe wij onze nieuwsbrief kunnen verbeteren of nieuws dat u met ons wil delen?
Laat het ons dan weten via info@foundationforauditingresearch.org

 
 
 

Share This