In deze nieuwsbrief:

  • FAR Call for Research Project Proposals 2019
  • Research Masterclass 6 februari 2019
  • Save the Date: 4e Internationale FAR Conferentie

FAR Call for Research Project Proposals 2019

Met gepaste trots publiceren wij FAR’s 4e Call for Research Project Proposals (2019). Op basis van de verdere ontwikkeling van onze onderzoeksagenda en –strategie, nodigen wij wetenschappers uit om een onderzoeksvoorstel in te dienen welke audit professionals en academici inzicht verschaft in auditingpraktijken die in de bestaande literatuur worden beschreven, of die nieuwe kennis van auditpraktijken willen ontwikkelen.

In deze call nodigt FAR wetenschappers uit onderzoeksvoorstellen in te dienen met betrekking tot 8 onderwerpen in de volgende 3 onderzoeksprogramma’s:

  • Onderzoeksprogramma A1Research practice notes, om academisch het huidige professionele en publieke debat over het accountantsberoep in Nederland te informeren. Dergelijke practice notes hebben een verwachte projecttijdlijn van maximaal 3 maanden en kunnen uitgroeien tot een programma in het A2 traject.
  • Onderzoeksprogramma A2: Onderzoekssyntheses, om te ontsluiten wat we al weten van de wetenschap (in accounting en op andere gebieden) over een specifieke vraag en mogelijke interventies die kunnen worden voorgesteld om de auditkwaliteit te verbeteren. Dergelijke onderzoeksprojecten hebben een verwachte projecttijdlijn van 6 tot 9 maanden en kunnen zich ontwikkelen tot een programma in het B traject.
  • Onderzoeksprogramma B: empirische onderzoeksprojecten, inclusief een onderzoeks practice note en -synthese (programma A1+2, binnen dezelfde tijdslijnen), met een projecttijdlijn van 1 tot 4 jaar (afhankelijk van de reikwijdte van het onderzoeksproject).

Onderzoeksvoorstellen behoren schriftelijk te worden ingediend bij de wetenschappelijke commissie van FAR, uiterlijk 7 februari 2019 voor programma’s A1 en A2 en uiterlijk 22 maart 2019 voor programma B.

Voor een volledig overzicht van de agenda en de vereisten voor het indienen van een onderzoeksvoorstel, zie de volgende documenten of bezoek onze website:

Research Masterclass 6 februari 2019

Op 6 februari 2019 organiseert de Foundation voor Auditing Research (FAR) een Research Masterclass met Reggie Hooghiemstra en Dennis Veltrop van de Universiteit Groningen. Onderwerp van deze Masterclass is “Waarom sommige auditors gedijen terwijl anderen worstelen: de effecten van meerdere teamleden op auditkwaliteit – Uw prestaties afstemmen op engagementteams”

Klik hier voor meer informatie en registratie.

Save the Date: 4e Internationale FAR Conferentie

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de 4e Internationale Conferentie van de Foundation for Auditing Research op maandag 3 juni en dinsdag 4 juni 2019.

FAR biedt de unieke mogelijkheid om onderzoekers en auditkantoren samen te brengen voor kennisuitwisseling en samenwerking. De conferentie is gericht op het delen van bevindingen van FAR Onderzoeksprojecten en het introduceren van nieuwe projecten, het verspreiden van bestaande kennis over relevante vragen uit de auditpraktijk en het bespreken van standpunten van de praktijk, standaard setters en regelgevers. De conferentie is met name interessant voor auditonderzoekers, auditmedewerkers en bedrijfsbeheer, audit regelgevers, auditbegeleiders en auditing teachers.

We werken momenteel aan het programma, dus houd onze website in de gaten voor informatie, updates en registratie.

Benieuwd naar de conferentie van vorig jaar? Bekijk de video of lees er hier alles over.

Heeft u suggesties hoe wij onze nieuwsbrief kunnen verbeteren of nieuws dat u met ons wilt delen?
Laat het ons dan weten via info@foundationforauditingresearch.org

 
 
 

Share This