New vacancy: Program Manager for Research Projects

20 December 2019

New vacancy: Program Manager for Research Projects

Program Manager for Research Projects Foundation for Auditing Research

0,5 – 1,0 fte / 20 – 40 uur

De uitdaging
Nyenrode Business Universiteit verzorgt de managementorganisatie voor de Foundation for Auditing Research (FAR – zie hieronder). Deze managementorganisatie, bestaande uit een toegewijd team van ca. vijf personen, staat onder leiding van prof. dr. Olof Bik RA (Hoogleraar en Directeur van de Nyenrode Accountantsopleidingen en Managing Director van FAR) en prof.dr. Jan Bouwens (Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en Managing Director van FAR) en maakt onderdeel uit van het bredere programmamanagementteam Accountancy op Nyenrode.

Als Program Manager for Research Projects van FAR geef je uitvoering aan de strategie en dagelijkse gang van zaken, met name op het gebied van de organisatie van de onderzoeksprojecten en  data verzameling. Dit houdt in dat je duidelijk kunt communiceren tussen de verschillende stakeholders, zoals de internationale onderzoeksteams, de teams binnen de aangesloten accountancy firma’s en onze data service provider. Het gaat hier vaak om complexe processen en verwachtingen. Daarnaast geef je uitvoering aan beleidsvorming, proces- en risicomanagement en interne beheersing rondom data gathering voor onderzoeksactiviteiten (inclusief information security en supplier management).

Dit zorgt ervoor dat deze functie alleen ingevuld kan worden door iemand met een achtergrond in accountancy (praktijk, onderwijs, of onderzoek) en die een proactieve, flexibele en dienstverlenende instelling heeft. Uitstekende (Engels- en Nederlandstalige) mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden zijn essentieel.

De juiste kandidaat beschikt over de volgende kwaliteiten

  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in accountancy.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een coördinerende functie gericht op data verzameling, onderwijs en onderzoek.
  • In staat om met een open, communicatieve instelling samen te werken.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (de voertaal van FAR).
  • Ondernemende, dienstverlenende instelling, zelfstandig en proactief, resultaatgericht, accuraat en stressbestendig – gericht op het bereiken van resultaat in een internationale wetenschappelijke en professionele externe omgeving.
  • In staat om effectief en met gevoel voor verhoudingen te communiceren tussen verschillende stakeholders (deelnemende accountantsorganisaties, de internationale onderzoeksgemeenschap, beroepsorganisatie, toezichthouders, politiek en media) op het gebied van accountancy.
  • Gevoel voor processen van beleid, rapportage en verantwoording met betrekking tot praktijkgericht wetenschappelijke onderzoek en onderwijs.
  • Affiniteit met het accountantsberoep en met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in auditing, maar hoeft geen deskundige op die gebieden te zijn.

Wie zijn wij?
Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode is een kleinschalige particuliere universiteit, in 1946 opgericht door en voor het bedrijfsleven, met een internationale oriëntatie. Nyenrode biedt degree en executive education opleidingen aan op het gebied van business, management, accountancy, controlling en fiscaal recht, en verricht ook onderzoek in deze vakgebieden.

Onze medewerkers onderscheiden zich door hun flexibiliteit en veerkracht. Ze hebben veel passie voor hun vak en voor de organisatie. Zij zetten zich volledig in en zijn ambitieus!

Werken bij Nyenrode betekent werken op een bosrijk 13e-eeuws landgoed met kasteel in Breukelen. Daarnaast hebben wij een vestiging aan de Keizersgracht in het historische centrum van Amsterdam.

De Foundation for Auditing Research
FAR is een autonome onderzoeksinstelling gericht op wetenschappelijk onderzoek naar factoren die bepalend zijn voor de controlekwaliteit. De 9 grootste accountantskantoren in Nederland financieren gezamenlijk de activiteiten van de stichting en stellen onderzoeksdata ter beschikking aan de onderzoekers van FAR. De FAR is daarmee een unieke samenwerking tussen wetenschap en praktijk, versterkt de leercurve van het accountantsberoep en haar stakeholders, voedt het accountantsonderwijs en biedt duurzame ondersteuning aan de research community op het gebied van auditing, zowel binnen Nederland als internationaal. De door de FAR uit te voeren werkzaamheden bestaan uit drie delen: het ontsluiten van onderzoeksdata, het entameren en (doen) uitvoeren van onderzoeksprojecten en ten slotte het breed communiceren over de kennisvoortgang. De FAR is opgericht in oktober 2015 als onderdeel van het verbeterplan van de accountantssector “In het publiek belang”. Bij oprichting van FAR is gekozen voor een ingroeimodel wat betreft de managementorganisatie. Gezien de bestendige groei van activiteiten van FAR heeft het FAR bestuur recent besloten de managementorganisatie te professionaliseren. Zie voor meer informatie over FAR de website: http://foundationforauditingresearch.org/

Wat bieden wij?
Nyenrode is een kennisinstituut en kenmerkt zich door een persoonlijke, informele sfeer en een professionele werkwijze. Resultaatgericht werken en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand, zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan exclusieve seminars en lunchcolleges. Onze ambitie is om in de top 20 van Europese Business Schools te staan. Dit zorgt voor een dynamische werkomgeving waarbij je veel verantwoordelijkheid en ruimte krijgt om op je eigen wijze bij te dragen aan deze doelstelling.

Een salaris met een minimum van € 3.524,- en een maximum van € 4.839,- bruto, afhankelijk van je leeftijd en werkervaring en bij een fulltime dienstverband (schaal 11).

Daarnaast heb je 30 vrije dagen (met de mogelijkheid met vijf dagen uit te breiden) en een vaste eindejaarsuitkering van minimaal 5,1% (over jaarsalaris en vakantiegeld).

Combinatie van deze functie met een andere functie binnen of buiten Nyenrode is bespreekbaar.

Enthousiast geworden?
Dan ontvangen wij graag je reactie door middel van een motivatie en een curriculum vitae.

Zie ook: Program Manager for Research Projects

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Prof dr. Olof Bik RA, Program Director Accountancy Programs, e-mail: o.bik@nyenrode.nl, tel: 0346-295869 of 06-51271098.

Back to overview