Cookie preferences
Settings I agree

FAR-paper wint EARNet Best Paper Award!

15 September 2021

English Nederlands
FAR-paper wint EARNet Best Paper Award!

Joseph Brazel, Anna Gold, Justin Leiby en Tammie Schaefer zijn afgelopen weekend uitgeroepen tot de winnaars van de Best Paper Award, tijdens het EARNet congres. De winnende paper is getiteld: ‘Can Audit Committee Support Improve Auditors’ Application of Professional Skepticism?’ Deze paper is gebaseerd op onderzoekdata die zijn verzameld via de Foundation for Auditing Research. We zijn dan ook trots op de onderzoekers en deze positieve waardering voor de onderzoeksuitkomsten op basis van de FAR-samenwerking met Nederlandse accountantskantoren. 

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat auditcommissies de auditteams op verschillende manieren ondersteunen. De onderzoekers concluderen onder andere dat het helpt als partners de steun van de auditcommissie doorgeven aan het auditteam. Dat leidt tot een betere aansluiting van de professioneel-kritische oordelen op de professioneel-kritische acties. Die communicatie hoeft dus niet rechtstreeks door de auditcommissie zelf te gebeuren.

Naast de FAR-paper van Brazel, Gold, Leiby en Schaefer presenteerde ook Lena Pieper een FAR-onderzoekspaper, getiteld ‘What is it about auditors that matters? An exploration of auditors’ personality, skills and audit quality’.

De Best Paper Award werd overigens gedeeld met een andere paper over professional skepticism: ‘Trait Professional Skepticism: A Precursor to More Qualified Auditing Recruits?’ van Allen Blay, Bud Fennema en Michelle McAllister.

Het EARNet-congres vindt een keer per twee jaar plaats. Het volgende congres vindt over twee jaar plaats in Milaan. 

Hierbij de link naar de practice note van het winnende FAR-onderzoek: https://foundationforauditingresearch.org/files/papers/far-practice-note-bgls-10-02-21def-2018b04-gold.pdf

Meer informatie over EARNet: https://ear-net.org

Informatie over het recente congres: https://earnet2021.nl

Back to overview