Cookie preferences
Settings I agree

FAR Nieuwsbrief: FAR kent eerste tombstone toe, komende FAR Masterclasses & FAR vacature

18 November 2019

English Nederlands
FAR Nieuwsbrief: FAR kent eerste tombstone toe, komende FAR Masterclasses & FAR vacature

In deze nieuwsbrief:  

  • Komende FAR Masterclasses: 9 december 2019 & 2 april 2020
  • FAR practice note: 'The Effect of Audit Culture on Audit Quality'
  • FAR kent eerste tombstone toe voor succesvolle levering van archival data
  • FAR Vlog#2 met Anna Gold: ‘How can audit committee support improve auditor’s applications of professional skepticism?’
  • Introductie nieuwe FAR medewerker Joris Roosen, FAR Programma coördinator
  • Vacature: Management Assistant “Foundation for Auditing Research”

Komende FAR Masterclasses - 9 December 2019 & 2 April 2020

Going Concern Opinions (GCOs) in Theory & Practice – 9 December 2019

FAR Masterclass met Marshall Geiger (University of Richmond), Anna Gold (Vrije Universiteit Amsterdam) en Philip Wallage (VU University Amsterdam en Universiteit van Amsterdam): Onderwerpen die zullen worden besproken, zijn onder meer de interactie tussen auditteams en het GCO-panel van de bedrijven, de effectiviteit van voorspellende modellen en of GCO's kunnen worden gezien als een ‘zichzelf vervullende profetie’. Voor meer informatie en registratie, klik hier.

The impact of auditor interactions on audit quality – 2 April 2020

Op 2 april 2020 organiseert de FAR een Masterclass over 'De impact van auditor interacties op audit kwaliteit' door Prof. Eddy Cardinaels (Universiteit van Tilburg) en Prof. Kristof Stouthuysen (KU Leuven). Voor meer informatie en registratie, klik hier.

FAR practice note: 'The Effect of Audit Culture on Audit Quality'

Door Jasmijn Bol, Tulane University, Isabella Grabner, WU Vienna, Katlijn Haesebrouck, Maastricht University en Mark E. Peecher, University of Illinois at Urbana-Champaign.

In deze practice note bespreken de onderzoekers waarom het zo lastig is om een managementcontrolesysteem te ontwerpen dat zich richt op auditkwaliteit. Ze bespreken de verschillende manieren waarop auditkantoren hun inspanningen motiveren en benadrukken 'cultuurcontroles'. Waarbij auditkantoren door selectie en socialisatie een personeelsbestand van auditors creëren, die waarde hechten aan- en daarom hard werken om, de auditkwaliteit te waarborgen. De onderzoekers bespreken ook het belang van het richten van de inspanningen van auditors op auditkwaliteit. Dit biedt bedrijven de kennis om hun eigen huidige managementcontrolesysteem kritisch te onderzoeken en te verbeteren. Deze studie is relevant voor Nederlandse accountantskantoren alsook voor accountants wereldwijd.

Om de practice note te lezen, klik hier (Engels).  

FAR kent eerste tombstone toe voor succesvolle levering van archival data

Om de mensen die betrokken zijn bij het verzamelen van data te erkennen, besloot FAR tombstones toe te kennen voor de succesvolle levering van kwalitatieve archival data. De eerste van deze tombstones werd uitgereikt aan Chantal de Bruin van Deloitte. Lees meer op onze website (Engels).   

FAR Vlog#2 met Anna Gold: ‘How can audit committee support improve auditor’s applications of professional skepticism?’

Onlangs interviewde FAR Anna Gold, hoogleraar auditing aan de Vrije Universiteit Amsterdam en adjunct-professor aan de Norwegian School of Economics in Bergen. In deze FAR Vlog vertelt ze over het project waar ze aan werkt met Justin Leiby (Illinois, VS) Joseph Brazel (North Carolina State University) en Tammie Schaefer (Universiteit van Missouri) over ‘How can audit committee support improve auditor’s applications of professional skepticism?’.

Bekijk de volledige video op onze website (Engels). 

Introductie nieuwe FAR medewerker Joris Roosen, FAR Programmacoördinator

Sinds september 2019 is Joris Roosen werkzaam als programmacoördinator voor de Foundation for Auditing Research. Zijn dagelijkse taken draaien vooral om het verzamelen, archiveren en ontsluiten van auditgegevens. Lees zijn introductie hier.

Vacature: Management Assistant “Foundation for Auditing Research”

Voor FAR zijn wij op zoek naar een proactieve Management Assistant ter ondersteuning van het (dagelijks) bestuur. Voor meer informatie, klik hier.



Heeft u suggesties voor het verbeteren van onze nieuwsbrief of nieuws dat u graag met ons wilt delen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@foundationforauditingresearch.org

Back to overview